ASUNTOPROJEKTI - HOWARD SOHVA

Oletko kyllästynyt olohuoneesi kalustoon ja kaipaatko päivitystä? Tämä tunne oli minulle tuttu vielä viime viikolla, mutta tänään olen onnelisempi kuin koskaan. Miksi? Koska uusi sohva.

Uudesta sohvasta olen haaveillut varmaan puoli vuotta. Eikä se ollut pelkkää haavelua - olen metsästänyt siis puolen vuoden ajan ihan tosissani sitä oikeaa sohvaa ja täydellinen osui kohdalleen vasta pari viikkoa sitten. Ette pysty kuvittelemaankaan, kuinka monta nettikauppaa olen selaillut läpi, kuinka monessa sohvakaupassa olemme Deniksen kanssa käyneet ja kuinka monta sohvaa olemme testanneet. Kaikki olivat kerta kaikkian vääriä. Myöhemmin vasta tajusin syyn - suurin osa sohvista näyttää samalta, harvemmin niiden ulkonäössä on jotain erikoista. Mallejakin on usein samantyyppisiä ja valinnanvara pieni - kolmenistuttava sohva tai sohva divaani-osalla. Tosi tylsää. Lisäksi kun katsoimme suhteellisen perus näköisten sohvien hintoja, niin huhhuh, oli toivokin jo melkein menetetty.  

Jos nämä sanat kuulostivat vähänkin tutulta, tai jos olet etsinyt jotain erikoisempaa, mutta johon ei tarvitsisi laittaa koko omaisuutta, niin tämä vinkki saattaa auttaa. Törmäsin sellaiseen sivustoon kun furniturebox.fi, ja puolen tunnin selailun jälkeen totesin, että sieltä löytyy paljon tuotteita, jotka vastaavat omia toiveitani. Lisäksi ne eivät ole niin kalliita kun muualla, ja nyt varsinkin kun olemme sieltä tilanneet tämän sohvan kotiimme, voin todeta, että se on todellakin hintansa arvoinen! Tämä ei ole yhteistyöpostaus, vaan kerron ihan oman rehellisen mielipiteeni. 

Pitkän harkinnan jälkeen päädyimme tähän kulmasohvaan, joka on yhtä pitkä kummaltakin puolelta. Siihen oli omat syynsä. Yksi niistä oli se että ollaan Deniksen kanssa iltaisin kunnon sohvaperunoita ja tykätään löhöillä sohvalla. Postauksen lopussa on sitten kuva meidän sohvasta / sohvasängystä ennen, mutta tähän väliin sanon vaan sen että se ei ollut toimiva ratkaisu eikä vastannut ollenkaan näitä löhöilytarpeita, sillä siihen ei vaan yksinkertaisesti millään mahtunut kaksi henkilöä makuuasennossa :D Tähän uuteen sohvaan mahtuu kahdestaan oikein hyvin ja jokaisella on omaa tilaa (mikä on mulle supertärkeää :D)! Olen unohtanut, kuinka mukavaa onkaan istua sohvalla, kun selkä nojaa pehmeään tyynyyn (edellisessä ratkaisussa kun oli aina kova levy selkää vasten) ja kuinka jalatkin voi nostaa sohvalle. Mahtava ja rentouttava fiilis!

Mukavuuden lisäksi sohvan ulkonäkö oli ratkaisevassa asemassa, sillä vihdoin löysin toiveeni mukaisen sohvan! Tykkään käsinojan yksityiskohdista, sohvan muodosta ja pienistä söpöistä pyöristä sohvan alla - ne tekee siitä erikoisen ja ajattoman. Voiko sellaiseen kyllästyä? Inspiraation sain muuten Alexa Dagmarin kotitoimistosta - sieltä löytyy vähän samantyyppinen sohva! :)

Sohvan vaihdon lisäksi päätimme vaihtaa sen paikkaa. Harmi, että meidän olohuoneen koko ja muutenkin ratkaisu rajoittaa todella paljon, mutta päätettiin sijoittaa sohva ikkunan viereen (ennen sohvasänky oli tavallaan ikkunaa vasten). Katsotaan, ehkä tämä sijainti toimii jatkossa paremmin! Tosin sen olen oppinut, että vaikka huoneen tai koko asunnon pohjaratkaisu ei ole loppuun asti ajateltu, silti ratkaisuja löytyy kun siirtelee huonekaluja ja löytää niille oikeat paikat! :D 3 kommenttia

 1. Hei. Oletko ollut tyytyväinen sohvaan? Onko sohvan syvyys mielestäsi hyvä? Tilasitko soittamatta? Etsin itse samanlaista ja Mietin näitä 😊 upea sohva! Terv. Satu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Se on ollut meillä pari viikkoa ja olen ollut todella tyytyväinen! Syvyys on minun mielestäni tosi hyvä, todella mukava istua ja makaa. Tilasin soittamatta, vähän jännitti mitä sieltä tulee, mutta onneksi kaikki hyvin. Helpotti ehkä se että tolla Furinturebox.fi :llä on kuitenkin palautusoikeus, niin ajateltiin että jos ei vastaa odotuksia niin lähetämme sen takaisin :D

   Poista
 2. Kuinka kauan toimituksessa meni? Onko sohvan sisämitta tosiaan 136 cm, siis käsinojasta päätyyn, ainakin mitoissa lukee näin. Mietin tilaanko tämän vai vähän isomman samantyylisen.

  VastaaPoista

© 2017 Tanya Ewwel