PARAS KAMERA BLOGGAAJILLE (JA KAIKILLE MUILLE)

Olympus Pen
Olympus M.Zuiko 45mm

Olympus on huippusuosittu kamera ulkomaalaisilla bloggaajilla. Hyvin moni on 
kyllästynyt Canonin ja Nikonin kameroiden kokoon ja painoon. Olen itsekin ollut 
vuosia uskollinen Canonille. Mutta näin se vaan on - me halutaan saada mahdollisimman pienellä panostuksella erinomainen tulos. Haluatko tietää, miksi juuri Olympus on 
maailman paras kamera? Lue nämä 6 faktaa ja olet myyty!

1. Kevyt ja pieni

Olympus on pienikokoinen - taskuun se ei mahdu, mutta ihan tavalliseen käsilaukkuun kyllä! Ei ole väliä, paljonko Olympuksen tarkka paino on. Se vaan on tosi kevyt ja mukava kädessä. Jos olet joskus käyttänyt Canonin järkkäriä, kenties tiedät, että sen pitäminen vain toisella kädellä on lähes mahdotonta. Olympuksen kanssa sellaista ongelmaa ei vaan koskaan tule.

2. Laadukas

Kaikki blogikuvani on otettu Olympus Pen E-PL7 - kameralla, enkä koskaan saavuttanut yhtä hyvää lopputulosta Canonin kameralla. Ja vaikka kuinka suositellaan ottamaan kuvat raakana (eli RAW-muodossa), niin kaikki kuvani on otettu silti JPEG-issa eikä laatu ole lainkaan kärsinyt, ei edes kuvakäsittelyn jälkeen. Tänä vuonna onkin tullut uusi Olympus Pen E-PL8 - malli, joka saattaa vielä enemmän yllättää laadullaan! 

Olympus M.Zuiko 17mm
Olympus kamera


3. Helppokäyttöinen

Olympus on todella helppokäyttöinen. Jopa tyyppi joka ei ole millään lailla kiinnostunut valokuvauksesta tai koskaan ottanut kuvia, pystyy nappaamaan Olympuksella huippuhyviä otoksia! Esimerkiksi minun henkilökohtainen kuvaaja joka ottaa minusta aina asukuvia, on oma puoliso joka ei koskaan ennen edes pitänyt kameraa käsissään. You see? :D Tällä kameralla on muutenkin älyttömän hyviä ominaisuuksia: esimerkiksi näet kuvattavan kohteen näytöltä ja voit tarvittaessa tarkentaa tiettyyn kohtaan koskettamalla näyttöä. Totta kai jos haluaa upota täysin kamera-asetusten maailmaan, sekin on mahdollista. Mutta ihan perus asiat voi helposti säätää suoraan näytöltä! Sen lisäksi näytön voi helposti kääntää alas, mikä on aivan täydellinen ominaisuus selfieitä ajatellen ;) Tiesitkö muuten, että Olympus Penillä on WiFi-ominaisuus, jonka avulla kuvat voi helposti siirtää suoraan kännykkään? Aivan huippua!

4. Kompaktit objektiivit

Suuri osa tämän kameran objektiiveista ei paina juuri mitään eikä suurenna kameran kokoa. Ne ovat yhtä kompakteja kuin kamera itse ja niitä on helppo kuljettaa mukana! Voisiko mikään olla sen parempaa kuin kiertää kaupunkia ulkomailla kevyt kamera kaulassa, jonka objektiivi ei törrötä metrin päähän? :D

Olympus Pen E-PL7
Olympus objektiivi

5. Edullinen

Olympuksen mikrojärkkäri kit-objektiivineen maksaa alle 600 euroa, mikä on aika samaa hintaluokkaa verrattuna Canonin halvimpiin järjestelmäkameroihin. Tolla summalla pääsee tosi hyvin alkuun ja objektiiveja voi hankkia uutena tai käytettynä tarpeen mukaan. Itse käytän M.Zuiko Digital 45mm f/1.8 sekä M.Zuiko Digital 17mm f/1.8 objektiiveja. Lisäksi tiedän monen bloggaajan käyttävän 25mm linssiä esim. asukuviin, joten sitäkin voin suositella! Olympus tuottaa myös ihan kunnon järjestelmäkameroita ammatti- tai miksei blogikäyttöön: esimerkiksi Olympus OM-D E-M1 ja Olympus OM-D E-M10 ovat muolempia bloggaaja Uinon käyttämiä kameroita.

6. Söpö ulkonäöltään

Kaiken yllä mainitun lisäksi Olympus Pen on aivan äärettömän söpö ja sulautuu helposti flatlay-tyyppisiin kuviin! Lupaan, että et koskaan tule nolostumaan tämän kameran ulkonäön takia - se on niin moderni ja siisti, että jopa kaverisi alkavat kadehtimaan sinua! :D 


Mitä kameraa sinä käytät? Uskotko, että mikrojärjestelmäkameroista tulee 
välttämätön osa bloggaajien tulevaisuutta?


* Postaus sisältää mainoslinkkejä

10 kommenttia

 1. Kiitos vinkistä! ❤ uusi kamera onkin hakusessa ja nyt taidan tietää minkä ostan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! Hyvä jos tästä postauksesta on sinulle hyötyä! ;) Ja tervetuloa Olympuksen käyttäjien joukkoon <3

   Poista
 2. Oi miten hyvältä vaikuttaa! :) Olympus ois ihan huippu kuvaamiseen<3

  http://jeannays.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommenttistasi <3 Mitä kameraa käytät itse? ;)

   Poista
 3. Itse oon kuvannut Olympus Pen e-pl5:llä nyt muutaman vuoden ajan ja oon kyllä ollut niiiiin tyytyväinen! Vähän on kyllä viime aikoina alkanut tehdä mieli päivittää johonkin uudempaan versioon, vaikka tuolla vanhallakin pärjää edelleen tosi hyvin. Ehkä pitäisikin vaan hankkia uusi linssi 45mm kaveriksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa että säkin käytät Olympusta! :) Jep, joskus vain uuden lisätarvikkeen hankinta voi muuttaa koko asian! :D Ja 45mm on oikeesti ihan must have!

   Poista
 4. Kannattaa muistaa, että myös Canon ja Nikon tekevät näitä kevyitä ja pieniä minijärkkäreitä, ja Olympus tekee myös niitä isoja järjestelmäkameroita. Varsinkin tekstin alusta voisi saada aika erilaisen käsityksen asiasta... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) itse asiassa tiedän tän :D Mutta hyvin moni bloggaaja käyttää edelleen isoa Canonin/Nikonin kameraa, tietämättä että on olemassa myös muita merkkejä, jotka tarjoaa vastaavaa tai jopa parempaa laatua! :D Siksi toin esiin tämän Olympuksen, varsinkin kun itsellä on siitä kokemusta. Mutta lukisin mielelläni postausta Canonin tai Nikonin mikrojärkkäreistä, jos voisit vaikka vinkata ;)

   Poista
 5. Mikrojärkkäreitä (peilittömiä) ovat kennon kokojärjestyksessä Nikonin 1 sarja, m4/3 järjestelmän Olympus ja Panasonic, Aps -kennoiset Fujin X-sarja, Canonin EOS M ja Sonyn 5000/6000-sarja ja täyskennoiset Sonyn A7:t.

  Nikonin 1 sarja on kuihtumassa pois, kaikkia muita voi suositella.

  Objektiivien koko kasvaa kennon koon myötä, itse kameroiden koko vaihtelee paljon eikä niinkään riipu kennon koosta.

  Olympuksen ja Panasonicin kaikki mallit lasketaan mikrojärkkäreiksi, koska ne ovat samaa järjestelmää ja samat objektiivit käyvät. Kennon koko ja pelittömyys ratkaisee ja erottaa tavallisista järjestelmistä.

  VastaaPoista
 6. Käytän itse Nikonin järjestelmä kameraa ja olen käyttänyt jo monta monta vuotta. Nyt olen kuitenkin väsynyt kantamaan sitä isoa kameraa mukanani ja olen todella miettinyt ostavan tämän olympus penin! Voitko vielä suositella kameraa? Onko sama vielä käytössä ja onko uusimmat kuvasi myös kuvattu tällä kameralla? :) Itse rakastan kuvaamista ja hyvää tulosta. En haluisi vaihtaa hunompaan silti :D

  Hyvää perjantaita!

  VastaaPoista

© 2017 Tanya Ewwel